Уважаеми колеги, 
Уважаеми членове на Българското анатомично дружество,
Скъпи приятели,

Радвам се да ви поздравя с добре дошли на интернет страницата на едно от най-старите научни медицински дружества, което обединява морфолозите в България – Българското анатомично дружество!

Нас ни събира съзнанието за принадлежност към една академична общност. Нашите членове се занимават с фундаментални научни изследвания в областта на клетъчната биология, хистологията и ембриологията, на антропологията, медицинската и ветеринарномедицинската анатомия, на невронауките, както и с проучвания в съвременни направления като биомеханика и биоинженеринг. Нашето дружество е съхранило историята за успехите и усилията на поколения учени, дали своя значителен принос за развитието на науката и висшето медицинско образование в страната и чужбина.

Тук ще намерите актуална информация за дейността на Българското анатомично дружество, за организираните научни форуми в страната и чужбина и още много информация, която се надявам да ви бъде полезна.

Надявам се, че всички заедно ще успеем да направим уебсайта на дружеството арена на различни идеи, които да бъдат дискутирани отговорно, за да се претворят във важни за обществото предложения на науката и висшето образование, защото идеите са онези лещи, през които човекът се опитва да гледа на света около него. Ученият не само гледа – той изследва, открива, отрича, доказва и мечтае. Както е казал Сократ, споделеното с другите знание отваря нови хоризонти и пред споделящите. И да помним, че знанието (и приятелството) е единственото богатство, което когато се споделя, се умножава!

Призовавам всички морфолози в България да се присъединят към общността като станат членове на нашето дружество. Защото когато сме единни, тогава сме силни!

В навечерието на Новата 2020 година ви желая да сте здрави, упорити, смели и силни, и нека да бъдем винаги и малко мечтатели!

С уважение,

Проф. д-р Николай Лазаров, дм, дмн 
Председател на Българското анатомично дружество
 

За винаги актуална инфомация се абонирайте за нашия пощенски списък